BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, 30 October 2011

KURSUS YANG DITAWARKAN

Kursus Yang Ditawarkan


Kursus-kursus yang ditawarkan di ILP Bukit Katil Melaka bertujuan untuk melahirkan pakar-pakar dalam teknologi industri dan pekerja-pekerja yang berkemahiran.

Jangka masa yang diambil adalah antara 1 hingga 2 tahun. Ia ditawarkan kepada para lepasan sekolah dan juga kepada pekerja-pekerja sektor awam mahupun swasta.
Kursus Sepenuh Masa, 1 hingga 2 tahun bagi Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) dan Sijil Juruteknik Jabatan Tenaga Manusia (JTM)
  • Teknologi Mekanik Industri (SKM & SJJTM)
  • Teknologi Pemesinan Am (SKM & SJJTM)
  • Teknologi Kimpalan Arka dan Gas (SKM & SJJTM)
  • Teknologi Elektrik (SKM & Sijil Pendawai Elektrik Fasa Tunggal - ST)
  • Teknologi Elektronik Industri (SKM & SJJTM).
  • Teknologi Instrumen Perindustrian (SKM & SJJTM)
  • Teknologi Telekomunikasi (SKM & SJJTM)
  • Teknologi Plastik (Plastic Injection Moulding) (SKM & SJJTM)
Mekatronik - Kursus ini berpandukan kepada "National Occupational Skills Standard (NOSS)" dan diperakui oleh Majlis Latihan Vokasional Kebangsaan (MLVK). Skim perantisan (9 bulan latihan dalam institut, 9 bulan latihan dalam Industri).

Kursus Separuh Masa, Customised dan Kursus Modul Jangka Pendek.

Dengan kemajuan teknologi yang semakin pesat, adalah penting bagi pekerja mahir dan separuh mahir mengukuh dan meningkatkan tahap pengetahuan dan kemahiran mereka.
Oleh yang demikian, ILP Bukit Katil Melaka juga ada menawarkan kursus separuh masa, Customised dan kursus modul jangka pendek untuk pekerja sektor awam mahupun swasta. ILP adalah sebuah institut yang diiktiraf oleh Pembangunan Sumber Manusia Berhad (PSMB) dalam mengendalikan latihan di bawah skim PROLUS dan lain-lain program latihan PSMB.


Jangka masa kursus adalah di antara 16 jam hingga 2 tahun. Kursus yang ditawarkan adalah berpandukan kepada piawaian industri dan dirancang untuk meningkatkan keupayaan dan kemahiran setiap individu dalam mengendalikan peralatan dan mesin. Ianya amat sesuai bagi mewujudkan suasana industri semasa latihan dijalankan.0 comments: